Nuk është fantashkencë, kufjet e reja të “Dyson” kanë pastrues ajri të integruar

Kufjet e reja “Zone” të “Dyson”, që pastrojnë ajrin, duken si diçka që prisni të shihni në një film fantastiko-shkencor. Por, kompania thotë se në fakt është një pajisje e vërtetë që do të mund ta blini diku këtë vjeshtë.

“Dyson” po futet në botën e kufjeve në mënyrën më “Dyson” të mundshme: “Zone”, një palë kufje me Bluetooth që anulojnë zhurmën me pastrues të integruar të ajrit, falë një “maske” magnetike të fytyrës.

Kufjet e reja “Zone” të “Dyson” që pastrojnë ajrin duken si diçka që prisni të shihni në një film fantastiko-shkencor. Por, kompania thotë se në fakt është një pajisje e vërtetë që do të mund ta blini diku këtë vjeshtë.

Një njoftim nga disa ditë më parë është vetëm një zbulim fillestar i kufjeve “Zone” përpara datës së daljes në treg, dhe “Dyson” nuk po shpall ende detaje si çmimi ose specifikimet (duke përfshirë sa peshojnë kufjet ose sa kohë do të zgjasë bateria) momentisht. Por, duket e sigurt të supozohet se këto do të kushtojnë më shumë se kufjet tuaja tipike premium për anulimin e zhurmës nga “Bose” dhe “Sony”, dhe ndoshta edhe më shumë se “AirPods Max” të “Apple”.

Si punon pastruesi i ajrit

Pjesa e pastrimit të ajrit të “Zone” nuk e rishpik rrotën për “Dyson”, një kompani që është më e njohur për fshesat me korrent të nivelit të lartë. Në vend të kësaj, ai miniaturizon teknologjinë ekzistuese të filtrimit të ajrit të kompanisë në një faktor unik. “Kompresorët në çdo kupë veshi tërheqin ajrin përmes filtrave me dy shtresa dhe projektojnë dy rrjedha ajri të pastruar në hundën dhe gojën e përdoruesit, të kanalizuara përmes maskës pa kontakt,” shpjegon “Dyson”. “Kthimet e skalitura në pjesën e maskës sigurojnë që fluksi i pastër i ajrit të mbahet afër hundës dhe gojës dhe të hollohet sa më pak të jetë e mundur nga erërat e kundërta të jashtme.”

Sipas “Dyson”, komponenti i filtrimit të ajrit është një sistem “pa kontakt”, që do të thotë se nuk e prek fytyrën tuaj si një maskë, por vendoset pikërisht përballë saj.

Aspekti i audios

Në aspektin audio, “Dyson” thotë se mund të presësh një përvojë premium dëgjimi me një profil të saktë, neutral të zërit audiofil dhe anulim të përparuar të zhurmës. Kufjet janë gjithashtu të dizajnuara duke pasur parasysh komoditetin. Çdo kupë veshi përmban dy motorë, dhe “Dyson” thotë se ata janë më të vegjlit në ndonjë nga makinat e tyre deri më sot. Kufjet lidhen me Bluetooth - nuk ka asnjë fjalë për numrin e versionit - dhe mund të përdoren gjithashtu për të bërë telefonata zanore.

Veçoritë kryesore të “Zone”

Sipas “Dyson”, kufjet “Zone” do të ketë karakteristikat e mëposhtme:

  • Format i ri radikal për ofrimin e ajrit të pastruar dhe audios me besueshmëri të lartë në lëvizje
  • Filtrimi elektrostatik që kap 99% të ndotjes së grimcave deri në 0,1 mikron, si pluhuri, poleni dhe bakteret
  • Maska e shpërndarjes së ajrit pa kontakt kanalizon dy rryma ajri të pastruar në hundë dhe gojë, të krijuar posaçërisht për përdorim jashtë ambienteve të mbyllura dhe në erëra të kundërta
  • “ANC” (Anulimi aktiv i zhurmës) i avancuar dhe një sistem elektroakustik neodim me performancë të lartë ofrojnë një audio të pasur dhe zhytëse që përsërit me besnikëri audion ashtu siç synonte artisti ose krijuesi
  • Modaliteti i izolimit: niveli më i lartë i anulimit aktiv të zhurmës
  • Modaliteti i bisedës: aktivizohet kur zhytni maskën - automatikisht fiket pastrimi për të kursyer energjinë e baterisë dhe përforcon bisedën